במסגרת שבוע העיצוב ירושלים 2013 הפקנו את האירוע "מעבדת עיצוב אוכל" ביוזמתה של המעצבת איילה מוזס. "מעבדת עיצוב אוכל" יצרה הזדמנות ייחודית לאינטרקציה בין שני עולמות, שילוב כוחות בין עיצוב ואוכל שהניב חוויה חד-פעמית.
תהליכי עיצוב וקולינריה חולקים ביניהם עולם מושגים משותף ודורשים מהעוסקים בהם ארסנל דומה של תכונות: יצירתיות, מקוריות, סבלנות, ירידה לפרטים וקשר עם קהל היעד. מאחורי המעבדה עמדה ההנחה כי שילוב בין הניסיון והידע של מקצוענים משני העולמות, יאפשר יצירתו של "עולם שלישי" חדש ומסקרן, שבו תהליכי ייצור, חומרי גלם וכלי הגשה מוצאים מהקשרם.
במסגרת המעבדה נפגשו שלושה צוותים של מעצבים ושפים ידועים (השף דודו ביטון ופרופ' עזרי טרזי, שף קונדיטור ערן שוורצברד והמעצבים טל גור, נועם דובר ומיכל צדרבאום, וארז קומרובסקי עם המעצבים עומר פולק ומיכל אביתר) לשיתוף פעולה, בו נוסו מחדש פרקטיקות המשותפות לשני העולמות – התכה, הזרקה, קיפול, יציקה, ניפוח, ואקום, רוטציה, לחיצה וחריטה הם רק חלק מהתהליכים שנוסו במסגרת המעבדה ויצרו תוצרים ייחודיים שפרצו את הגבולות המוכרים.
ניהול, אוצרות והפקה: איילה מוזס